Aanbevelingen

De Diaconie heeft de afgelopen jaren regelmatig Firma Hoe Dan Wel ingeschakeld voor opdrachten. Dat komt door de veelzijdigheid van Johannes en Suzan, het plezier en de bezieling waarmee ze hun werk doen en we herkennen ons in de missie om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.

Hanneke van Bezooijen – Protestantse Diaconie Amsterdam

Wat ik waardeer aan Suzan en Johannes is die natuurlijke flair die ze hebben om complexe zaken aan te pakken en oplossingen te zoeken. Ze doen dat door bedachtzaam te luisteren en toch eigenwijs te zijn, en tegelijk ook creatief en efficiënt. Zeldzame kwaliteiten voor Hollanders, maar dat kan ik er natuurlijk niet aan toevoegen… (grapje)

Pieter Vandecasteele – Porticus (Vlaanderen)

Twee pragmatische idealisten. Ondernemend op de fiets door de stad, goed kijkend naar de noden, kansen creëeren en impact realiseren.

Guy Wijnen – De Kwekerij Amsterdam

‘Hoe dan wel’ zegt precies wat de kracht is van de organisatie: een positieve benadering, oplossingsgerichtheid, mogelijkheden zoeken en niet opgeven voordat het is gelukt.

Paul van Oosten – voormalig directeur Protestantse Diaconie Amsterdam
De firma Hoe Dan wel heeft een nieuwe betekenis gegeven aan de letters van onze organisatie; BMC werd omgedoopt tot BeMoeiClub. We hebben Johannes en Suzan uitgenodigd bij BMC Wonen omdat we de collega’s willen uitnodigen om zich te bemoeien met zaken die ertoe doen op hun werkplek. We zien het namelijk als onze verantwoordelijkheid als interim- en adviesbureau om écht verschil te maken. Zowel binnen de opdrachten die we uitvoeren als ook vanuit de positie van de opdracht. Johannes en Suzan hebben ons geholpen om hier concreet handen en voeten aan te geven aan de hand van casussen uit de praktijk. En zo het vuurtje om ‘te bemoeien’ nog meer aan te wakkeren.
Henrike Klok – domeindirecteur Wonen BMC

Hoe Dan Wel transformeert met hun werkwijze op een ogenschijnlijk losse manier van werken, vastzittende patronen om in creatieve kansrijke processen. Waar het hart van de mens, en de samenleving als geheel altijd een onderdeel van zijn.

Annette Dölle – teamcoach

Hoe kunnen we het beheer en gebruik van ons kerkgebouw op een nieuwe manier vormgeven in samenwerking met partners in de buurt? Johannes/Hoe dan Wel hielp ons met het maken van een helder overzicht van uitgangspunten en belangrijke voorwaarden. En hij kwam met een creatieve organisatievorm die werkelijkheid werd.

Linda van de Kamp

Ik werd destijds blij van jullie aanpak die ik als volgt zou samenvatten; HDW versnelt het veranderproces door uitgedachte stappen in de tijd uit te zetten en helpt ze ook uit te voeren

Arjen Boersma – zelfstandig organisatieadviseur

Hoe Dan Wel, Johannes en Suzan, bieden een inspirerende combinatie van doordachte vormgeving, ontspannen begeleiding en slimme stappen om te groeien van vaag idee naar concrete handelingsperspectieven. Ze werken vanuit het hart, met realistische hersens en altijd met de voeten op de grond en de handen uit de mouwen.

Rikko Voorberg – PopUpWerk | We Gaan Ze Halen

Suzan en Johannes zijn geweldig omdat ze écht leven wat ze schrijven. Er zijn weinig schrijvers die hun eigen leven zo in de waagschaal stellen om hun idealen te verwezenlijken.

Rick van Rijthoven – redacteur Uitgeverij Ten Have
Suzan heeft de kracht om op een ondernemende en out of the box manier oplossingen aan te dragen. Zo kwam ik met de vraag voor een strategische workshop en liep ik naar buiten met een stroomschema onder mijn arm. Iets wat veel beter aansloot bij mijn onderliggende behoeften. Het is erg verfrissend om andere ondernemers zoals Suzan te ontmoeten die vraagstukken op een ondernemende manier blijven onderzoeken, out of the box durven te denken en de nodige kritische vragen blijven stellen.
Marcella Simons – People4People

De inzet van de vennoten van HDW wordt gekenmerkt door hun bevlogenheid, creativiteit en doorzettingsvermogen. In het taaie gevecht dat ik namens mijn tot dan toe “illegale” client tegen de uitvoerende macht van de Staat der Nederlanden (de IND) heb te voeren blijkt Hoe Dan Wel mijn keuze voor de andere – nog niet plat getreden – innovatieve weg voorbeeldig en vakkundig te ondersteunen.

Arie van Driel – vreemdelingenadvocaat

Suzan en Johannes zijn fris in hun aanpak en kijk op de zaak, ze denken concreet mee maar durven ook de grote vragen te stellen!

Marten IJmker – directeur klooster Nieuw Sion
Suzan & Johannes zijn een fascinerend, aanstekelijk duo gericht op sociale innovatie & ondernemerschap. Maatschappelijk betrokken, niet pretentieus maar sociaal genereus En ambitieus. Het boek Hoe Dan Wel laat een spannend portfolio zien van sociale initiatieven waar zij een stem in hebben gehad. Heel leuk om met hen samen te werken!
Suzanne Hansen – kwartiermaker innovatie UvA

Suzan en Johannes hebben in mijn havo-klassen leerlingen hun idealen leren ontdekken. Ze hebben beide oprechte interesse in de mens achter de leerling en door hun ervaring en juiste werkvormen zetten ze de leerlingen op de goede manier aan het denken.

Jorik Pijnacker – docent economie

Een van de uitspraken van Suzan en Johannes waardoor ik lichter en meer ontspannen mijn ding ging doen: “Er is zoveel te doen in de wereld, je kunt daar soms moedeloos van worden. Maar iets doen is beter dan niets doen. Dus kun je besluiten; wat jij doet is genoeg.” Zo zijn er nog een aantal handvaten en voorbeelden van Suzan en Johannes die ik kan opnoemen die voor mij thuis horen bij “burn-out preventief” ondernemen.

Amanda Hiddinga – muzikant & deelnemer idealenschool