Campagnes

Bij vrijwel elke opdracht of actie die we doen verzinnen we creatieve manieren om mensen te bereiken. Campagnes zijn bij ons altijd een middel om mensen te verbinden aan een gezamenlijk doel. Een manier om mee te doen. 

Heb jij een tof plan of een goed initiatief en wil je dat meer mensen zich hieraan verbinden? Neem contact met ons op!


We Gaan Ze Halen

Hoe zorg je ervoor dat ‘Den Haag’ zich moet verantwoorden voor (verbroken) beloftes rondom de vluchtelingenproblematiek? En dan vooral in tijden dat de lobbyclubs vastlopen en niet weten hoe ze het onderwerp weer in de aandacht kunnen krijgen?

Hoe Dan Wel is vanaf de eerste actie betrokken bij We Gaan Ze Halen. Bij alle acties voelde de verantwoordelijke staatssecretaris zich genoodzaakt om te reageren en was er nationale en internationale aandacht in de pers.

Bij elke actie, groot of klein, deden honderden mensen mee. De een reed mee naar Athene, de ander leidde demonstraties in goede banen, stak kaarsen aan bij wakes of hielp in de crowdfundingsacties. 

Kijk voor meer info op wegaanzehalen.nl of bijvoorbeeld deze docu nav de reis naar Athene in 2018 of deze docu toen we een Boeing 737 huurden en we in de lucht werden tegengehouden door de Griekse overheid.


BlijvenPlakken.Club

Die crisis wordt nóg stommer als we elkaar loslaten. Daarom blijven wij plakken. Aan jou en aan verkeerslichten door de stad.

Met vijftien mensen die elkaar niet kenden verzonnen we de teksten. Meer dan honderd mensen, verspreid over het hele land, plakten ze op. Duizenden stickers verschenen van Roodeschool tot Vlissingen, van Enschede tot Katwijk. 

Bekijk alle varianten op de insta van BlijvenPlakken.Club


Hoe Dan Wel on Tour

In 2020 waren er geen borrels, nauwelijks spontane ontmoetingen. En juist daar halen wij vaak inspiratie en energie vandaan. Hoe dan wel, in coronatijd? We huurden een oranje Volkswagenbusje en vroegen op LinkedIn, facebook, instagram: waar moeten we naartoe, wie moeten we spreken? We kregen honderden tips!

Ons rondje door het land was online te volgen, en we maakten een podcast-aflevering. Naderhand kregen alle tipgevers en de mensen die we hadden bezocht een kaartje in de bus. Om ze te bedanken, en met een linkje naar de aflevering

Op die manier waren niet alleen wij, maar ook een heleboel anderen toch onderdeel van spontane ontmoetingen in coronatijd.